"Wij maken bedrijven veiliger met onze maatwerktrainingen!"
Reanimatie en AED
Reanimeren kan werkelijk levens redden. Het is van groot belang dat er binnen 6 minuten na een incident wordt gestart met reanimeren en indien nodig een AED wordt aangesloten.
Bij PeAc Trainingen bieden wij praktijkgerichte trainingen aan om uw medewerkers te leren hoe te handelen in een dergelijke situatie.
De training Reanimatie en AED is gericht op het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om een slachtoffer te kunnen reanimeren en een AED (Automatische Externe Defibrillator) te kunnen gebruiken. Hieronder worden de onderdelen van deze training toegelicht.
Leer reanimeren op volwassenen, kinderen en baby’s
Complete en uitgebreide trainingen gericht op reanimatie van verschillende doelgroepen
Praktijkoefeningen met professionele reanimatiepoppen
Wij maken gebruiken van reanimatiepoppen die de werkelijke situatie nabootsen
Training in het gebruik van de AED
Werk met trainings-AED’s en leer omgaan met de instructies en handelingen
Reanimatiepoppen
Onze professionele reanimatiepoppen maken het mogelijk om zo levensecht mogelijk te oefenen. Hierdoor kan precies worden nagegaan of de cursist voldoende compressie geeft (juiste ritme en sterkte). Bij PeAc Trainingen zorgen wij ervoor dat uw medewerkers zelfverzekerd en bekwaam zijn om adequaat te handelen in een noodsituatie.
Onderdelen reanimatietraining
Reanimeren is een levensreddende handeling die uitgevoerd kan worden bij mensen die niet meer ademen en geen hartslag meer hebben. Het is belangrijk om te weten wat de stappen zijn bij het reanimeren van een persoon.
Achtergrondinformatie over reanimatie en AED
De training begint met een uitleg over de achtergrond van reanimatie en het gebruik van een AED. Hierbij komen onder andere de werking van het hart en de redenen voor een hartstilstand aan bod. Ook wordt uitgelegd wat een AED precies is en hoe deze werkt.
Herkennen van een hartstilstand en beoordelen bewustzijn
Vervolgens wordt geleerd hoe een hartstilstand herkend kan worden en hoe het bewustzijn van een slachtoffer beoordeeld kan worden. Hierbij komen ook de verschillende kenmerken van een ademhalings- of circulatiestilstand aan bod.
Reanimatie
Het grootste deel van de training is gericht op het aanleren van de reanimatie-vaardigheden. Dit omvat onder andere het geven van borstcompressies, het geven van beademingen en het herkennen van tekenen van herstel. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van een beademingsmasker.
Gebruik van een AED
Daarnaast wordt geleerd hoe een AED gebruikt moet worden. Hierbij komen onder andere de plaatsing van de elektroden en de bediening van het apparaat aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan de veiligheidsmaatregelen rondom het gebruik van een AED.
Praktijktraining en -toetsing
Om de vaardigheden goed te kunnen aanleren en te oefenen, wordt er tijdens de training veel aandacht besteed aan praktijktraining. Hierbij wordt er geoefend met het reanimeren van een slachtoffer en het gebruiken van een AED. Vaak wordt de training afgesloten met een praktijktoets waarin de deelnemers moeten laten zien dat zij de vaardigheden beheersen.
Nazorg en herhaling
Na de training is het belangrijk om de opgedane kennis en vaardigheden regelmatig te herhalen en te onderhouden. Hierbij is het ook belangrijk om stil te staan bij de emotionele impact van het reanimeren van een slachtoffer. Vaak wordt er daarom ook aandacht besteed aan nazorg en het belang van herhaling van de training