EHAK staat voor Eerste Hulp Aan Kinderen en is gericht op het bieden van eerste hulp aan kinderen tot 12 jaar oud. Hieronder volgt een uitleg van de onderdelen van de training EHAK:
Kinderanatomie en -fysiologie
In deze module leer je over de verschillen tussen de anatomie en fysiologie van volwassenen en kinderen en hoe dit van invloed is op de eerste hulpverlening.
Eerste hulp bij veelvoorkomende letsels en ziekten
Tijdens deze module leer je hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende letsels en ziekten bij kinderen, zoals brandwonden, vergiftigingen, koortsstuipen en verslikking.
Eerste hulp bij minder vaak voorkomende letsels
In deze module leer je hoe je eerste hulp verleent bij minder vaak voorkomende letsels bij kinderen, zoals botbreuken, oogletsel en insectenbeten.
Reanimatie bij kinderen
Tijdens deze module leer je hoe je moet reanimeren bij kinderen, waarbij ook de AED aan bod komt.
Oefenen
In deze module ga je zelf aan de slag met het oefenen van de geleerde vaardigheden, onder begeleiding van een instructeur.
Het is belangrijk om te benadrukken dat de training EHAK niet alleen geschikt is voor ouders of verzorgers van kinderen, maar ook voor professionals die met kinderen werken, zoals leraren, pedagogisch medewerkers en sportinstructeurs. Het doel van de training is om deelnemers te leren hoe ze snel en effectief kunnen handelen bij een noodsituatie waarbij een kind betrokken is.